Track record: Smit Thermal Solutions

Smit Thermal Solutions

image

Omschrijving Smit Thermal Solutions

Smit Thermal Solutions ontwerpt en bouwt thermische machines voor de productie van zonnecellen. Klanten zijn (dunne film) zonnecelproducenten over de hele wereld, met name in de VS en Azië. Het hoofdkantoor bevindt zich in Son (Noord-Brabant). Smit Thermal Solutions heeft ongeveer 30 personeelsleden in dienst.

image

Investerings rationale

Smit Thermal Solutions heeft een uitmuntende technische expertise en meer dan 80 jaar ervaring op het gebied van thermische processen. Smit Thermal Solutions heeft een sterke marktpositie in het dunne film Solar machine segment en is leverancier van de marktleiders binnen dit segment.

Waardecreatie door Active Capital Company

Active Capital Company (Dick Zeldenthuis) was actief als ad-interim financieel directeur bij Smit Thermal Solutions. Voorbeelden van gerealiseerde waardecreatie zijn:

  • Kasstroom: plannen en autoriseren van betalingen, betaal afspraken maken met leveranciers, preventief debiteurenbeheer.
  • Werkkapitaal: goederen pas laten leveren op het moment dat ze nodig zijn, focus op snelle doorlooptijd van de projecten.
  • Verkoop: ondersteuning bij het binnenhalen van grote mltinationals als klant, uitbreiding verkoopnetwerk naar de VS
  • Marge: duidelijke scope afstemmen in de calculatie fase en eventueel meerwerk doorrekenen aan de klant, opzetten inkoop organisatie.
  • Organisatie: benoemen van een operationeel directeur met eindverantwoordelijkheid voor de inkoop, productie en installatie.
  • Aansturing: projecten worden gestuurd op het halen van afgesproken deadlines en kosten beheersing.

Momenteel zijn we bij Smit Thermal Solutions onder andere bezig met de verdere uitbreiding van het verkoopnetwerk en uitbreiding van productassortiment.

Meer informatie: www.smitthermalsolutions.com

"Doordat ze er zo actief inzitten begrijpen ze het bedrijf beter en kunnen ze sneller acteren" CEO - Smit Thermal Solutions

Smit Ovens