Track record: Lantor

Logo Lantor

image

Omschrijving Lantor

Lantor ontwikkelt, produceert en levert hoogwaardige non-woven producten voor industriële toepassingen. Belangrijkste eindmarkten van Lantor zijn de kabel- en composietenindustrie en de bouw. Lantor is gevestigd in Nederland en Duitsland en bedient haar klanten wereldwijd. Het bedrijf heeft circa 180 werknemers en produceert en verkoopt jaarlijks c. 50 miljoen vierkante meter non-woven materiaal. Belangrijkste klanten van Lantor zijn grote kabelproducenten, distributeurs van composieten en eindgebruikers in de (jacht-)bouw.

image

Investerings rationale

Lantor heeft een sterke marktpositie met een gediversifieerde portefeuille aan eindgebruikers. Het bedrijf heeft veel kennis in huis en ontwikkelt eigen toonaangevende producten in aantrekkelijke markten. In de belangrijkste eindmarkten van Lantor wordt een significante groei verwacht. Tevens levert de uitgebreide R&D-afdeling state-of-the-art oplossingen voor klanten en heeft het bedrijf een sterke reputatie met goede merknamen. 

Value Creation by Active Capital Company

Active Capital Company heeft een nieuwe algemeen directeur aangesteld (Daan Koppen de Neve) en zal samen met het management team optrekken om de volgende groeifase van het bedrijf te realiseren. Focus zal liggen op:

  • Omzet: ondersteuning verkoop met segment- en regio keuzes
  • Marge: focus verleggen naar productie en verkoop van hogere toegevoegde waarde producten
  • Kosten: kostenreductie door optimalisatie van productieprocessen
  • Organisatie: versterking organisatie om groei te realiseren
  • Werkkapitaal: centraal voorraadbeheer, actief debiteurenbeheer

Voor meer informatie: www.lantor.com

 

De enorme betrokkenheid van ACC als aandeelhouder is op diverse vlakken van grote waarde voor Lantor. Maar boven alles is het gewoon heel plezierig samenwerken. CEO - Lantor

Lantor