Track record: Technobis

image

Omschrijving Technobis

Technobis Group is een industriële holding gevestigd in Alkmaar, Nederland en is actief in de ontwikkeling en productie van hightech meetapparatuur en componenten. Technobis bestaat uit drie bedrijfsonderdelen:

  • Technobis System Supplier (TSS) is gespecialiseerd in het uitvoeren van complete productontwikkelingsprojecten, van een concept tot een succesvol turn-key product, prototype, pre-serie en serieproductie. Het ontwikkelt en produceert voornamelijk turn-key medische apparatuur voor toonaangevende Europese medische, life-science en high-tech industrieën.
  • Technobis Crystallization Systems (TCS) is een toonaangevende technologieleverancier voor onderzoek in vaste toestand, procesontwikkeling en formulering. TCS ontwikkelt en produceert meetapparatuur zoals kristallisatiesystemen, om de oplosbaarheidseigenschappen voor geneesmiddelenontwikkeling door farmaceutische bedrijven en andere klanten in de biowetenschappen te meten.
  • Integrated Photonic Sensing (IPS) is gespecialiseerd in onderzoek, ontwikkeling, engineering en productie of Integrated Photonic Sensing-modules en -systemen. Het bedrijf ontwikkelt en levert glasvezel-detectiesystemen en -applicaties op basis van zijn eigen geïntegreerde fotonica-technologie. De gepatenteerde technologie biedt detectie-oplossingen voor een reeks industrieën, zoals ruimtevaart, medische, mobiliteits- en energiemarkten wereldwijd. Bovendien is IPS een leverancier van oplossingen voor PIC (Photonic Integrated Circuits) -evaluatie en -verpakking door speciale en middelgrote volumeverpakkingsdiensten te leveren.

image

Investerings rationale

Technobis Group loopt voorop in technologische innovatie door unieke technische knowhow, interne R&D-mogelijkheden en eigen technologische oplossingen. Het bedrijf is gebouwd op langdurige relaties met blue-chipklanten die innovatieve (medische) apparatuur ontwikkelen, de eigen producten bieden farmaceutische en life sciences-klanten hoogwaardige add-kristallisatiesystemen die wereldwijd in laboratoria worden gebruikt en de geïntegreerde fotonische sensoroplossingen zijn een spelwisselaar voor de detectiemarkt. Deze aantrekkelijke eindmarkten worden goed bediend door Technobis door technische knowhow en eigen technologie en worden ondersteund door aantrekkelijke marktfundamentals. Wij zijn van mening dat het Technobis- en ACC-team elkaar zeer goed aanvullen, waarbij de technologie en klantgerichte cultuur van het Technobis-team wordt bevorderd en gecomplimenteerd met de strategische, financiële en commerciële ondersteuning van ACC. Gezamenlijk en ondersteund door de nieuwe organisatiestructuur is het bedrijf ideaal gepositioneerd om met succes het businessplan van de drie business units uit te voeren. Het opschalen en commercialiseren van de bewezen en baanbrekende gepatenteerde technologie van IPS door de ontwikkeling van applicatiespecifieke meetsystemen en een eigen back-end gieterijverpakkingsfaciliteit bieden een aanzienlijk groeipotentieel. Voortbouwend op de technologische knowhow en investeringen in gepatenteerde technologie van de afgelopen decennia, brengen we unieke geïntegreerde oplossingen voor fotonische detectie met toegevoegde waarde op de markt die een breed scala aan industrieën verstoren.