Track record: BMT Mercury Technology

BMT

image

Omschrijving BMT Mercury Technology

BMT Mercury Technology (BMT) is in 1991 opgericht door Roeland Begemann. BMT is gespecialiseerd in het reinigen, behandelen en recyclen van kwik en NORM (Natural Occurring Radioactive Material) vervuild afval geproduceerd in de gas-, chloor- en recylingsindustrieën. BMT heeft twee fabrieken waar het afval door middel van vacuümdestillatie verwerkt wordt: in Farmsum (Nederland) en Bangpoo (Thailand). Klanten zijn voornamelijk grote olie-en gas bedrijven uit Europa, het Midden Oosten en Azië Pacific.

image

Investeringsrationale

Door de toenemende vraag naar gas, het groeiende besef van de milieuproblematiek, en door strengere regelgeving neemt de vraag naar duurzame oplossingen voor kwikhoudend afval wereldwijd toe. BMT heeft hier op ingespeeld door naast een verwerkingsfabriek in Nederland ook een fabriek te openen in Thailand om vanuit daar de regionale gasindustrie te bedienen. Ook in andere regio’s (Azië en Oceanië) is er vanuit de gasindustrie een groeiende vraag naar een oplossing voor het kwikhoudend afval. Active Capital Company ziet mogelijkheden om – samen met het management – additionele vestigingen in deze regio’s te openen.

Voor deze investering co-investeert Active Capital Company met E-Capital. Zie www.E-Capital.be voor meer informatie.

Waardecreatie door Active Capital Company

BMT Mercury Technology heeft onder leiding van haar oprichter de laatste jaren een explosieve groei doorgemaakt.  De nieuwe aandeelhouders zijn bezig om de organisatie naar aanleiding van deze sterke groei te versterken. Active Capital Company ondersteunt de verdere professionalisering en uitbouw van de onderneming en optimaliseert de bezetting van de huidige capaciteit. Daarnaast wordt gefocust op het aantrekken van extra volumes en zijn er plannen ontwikkeld om de regionale voetprint van BMT verder vergroten. Tot slot wordt er geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

Voor meer informatie: www.bmt-mercury.com

" Ze zijn jong, vol energie en denken zeer positief mee in technische en commerciële mogelijkheden" CEO - BMT