Jan-Paul van der Hoek

Jan-Paul is Partner binnen het Active Capital Company team. Hij richt zich enerzijds op platform deals en add-on transacties en het sourcen daarvan. Anderzijds richt hij zich op actieve ondersteuning van onze portfolio bedrijven.

Voordat Jan-Paul zich aan Active Capital Company verbond was hij 23 jaar M&A advocaat bij Houthoff. Sinds 2014 was hij head of Corporate en gaf als zodanig leiding aan de circa 70 transactie advocaten en notarissen van Houthoff. Jan-Paul heeft een grote hoeveelheid (cross border) M&A transacties, aan alle kanten van de tafel, met een nadruk op private equity. Daarnaast heeft hij zich veel bezig gehouden met corporate governance issues binnen ondernemingen. Sinds de oprichting van Active Capital Company was Jan-Paul de advocaat betrokken bij de deals.

Jan-Paul heeft rechten (privaatrechtelijk en bedrijfsjuridisch) gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en in Cambridge. Later heeft hij aan de Harvard Business School de course 'leading professional service firms' gevolgd.