Dick Zeldenthuis

Dick Zeldenthuis is Managing Partner van Active Capital Company. Voordat Dick Active Capital Company oprichtte, was hij CFO van JVC Benelux B.V. Mede als gevolg van sterke prijserosie heeft Dick zich binnen JVC Benelux B.V. beziggehouden met kostenbeheersing, liquiditeitsprognoses en het uitvoeren van een ingrijpende reorganisatie om de onderneming weer winstgevend te maken. Dick begon zijn loopbaan bij KPMG Accountants in Den Haag.

Binnen Active Capital Company is Dick met name betrokken bij het actief ondersteunen van de directieteams van de portfolio bedrijven op financieel, strategisch en operationeel gebied. Portfolio bedrijven waarin Dick een actieve rol vervult zijn Hendrik Veder Group, Smit Thermal Solutions, FTNON en Lantor.

Dick is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft vervolgens de postdoctorale opleiding tot Registeraccountant afgerond. Eveneens heeft hij een studie Business Valuation gevolgd aan de Rotterdam School of Management (RSM).